Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Ekim 2011 Pazar

GÜHER ve ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARIYLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ



Bizim FL'li bir Güher'imiz var... Güher Erbil... Hoş kadındır; uzaktan hep sempati beslemişimdir, ama kendisiyle hiçbir zaman yakın arkadaş olamadık.
Bloğumda durmaksızın sözünü ettiğim Güher o Güher değil... Güher Mörel... Bu Güher benim ikinci kardeşim gibidir. Hayatımda önemli bir olay varsa Pınar arar, Ceren arar, Güher arar ve tabii bir de Hayriye...

en insanlardan iyilik görüp de ne kadar şanslı olduğumu söylediğimde, ötekiler "Haklısın," demekle yetirken, bu Güher, "Tatlım o şansı sen yaratıyorsun," deyiverir.

Güher'ciğimin büyük bir ailesi var ve o ailenin çoğu yükünü tek başına o üstlenir. Özellikle sağlık konusunda... Onlar ailecek toplu halde özel sağlık sigortası yaptırmışlar. Güher çeşitli incemeler ve araştırmalar sonucu sigortalının sigortasından tam anlamıyla yararlanabilmesi için, henüz sağlıklıyken sigortacısından bazı taleplerde bulunması gerekiyor. Ceren'in de özel sağlık sigortası olduğu için bu bilgisini benimle paylaşmasını istedim. Eksik olmasın, aşağıdaki eposta masajını yolladı. Ben de böyle bilgiden yalnızca Ceren değil ve fakat herkes yararlansın diye mesajını burada yayınlamaya karar verdim. 
Bahar’cigim,

Özel Sağlik sigortalarında inandığımm bir kaç vazgeçilmez husus var;

1- Ömür boyu yenileme garantisi mutlaka olmalı.
Olmadigi zaman; önemli bir rahatsızlık sonucu şirketten yüklü miktarda hasar tazminatı alan bir kişinin yenileme zamanı gelince şirket; hasar pirim oranındaki açık fark nedeniyle sigortanızı yenileyemiyoruz diyebiliyor.

2- Ömür boyu yenileme garantisinin yanı sıra muhakkak “yenilemelerde her hangi bir hastalik hariç tutulamaz” ibaresi de olmalı.
Olmadığı zaman; yenilemeyi yapiyorlar ancak son sigortalılık döneminde geçirilmis olan rahatsızlığı kapsam dışı tutuyorlar. (Mesela kalp krizi geciren bir hastanın yeni poliçesine "kalp ve damar hastaliklari kapsam dışıdır" diye yaziyorlar ve o alandaki hiç bir hastalığın masraflarını ödemiyorlar.

3- Police yenileme dönemlerinde uygulanacak sür prim oranları üst sınırı belirlenmelidir. Olmadigi zaman, gene yukarıdaki örneği verirsek, kalp ameliyatı geçiren bir hastanın ameliyat parasini ödüyor, ancak yenileme döneminde yeni poliçede o yaş grubu icin geçerli  olacak prim miktarına %300-%500 sür prim uygulayarak rakamı ödenemez hale getiriyorlar.

Her üc durumda da sigortalı icin sigortasını yenilemek manasız veya cok külfetli hale geliyor ve büyük ihtimalle sigortadan çıkıyor. Bu da şirketin çok işine geliyor tabii.Yıllarca sağlıklı iken primlerini almış oldukları kişinin sağlik sorunları başladığı zaman, şirketlerinden ayrılması bulunmaz bir nimet oluyor.

Benim aklıma gelenler bunlar; başka aklınıza takılan konu olursa konuşuruz.

Sevgiler,
g.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder